U bent hier: Home  »  LP hoe-lang-online-video-maken

Hoe lang mag u een online video maken?

Hoe korter, hoe beter!

Da’s een duidelijke indicatie toch? Hou er rekening mee dat video’s vooral online ingezet worden en dat ze bedoeld zijn om de aandacht te trekken van uw doelpubliek. Vaak zijn uw gewenste kijkers drukbezet en iedereen wordt belaagd door allerhande boodschappen en impulsen van buitenaf.

Probeer daarom om vooral kort, to-the-point en relevant te zijn voor uw doelgroep. U zorgt ervoor dat u meerwaarde biedt voor uw kijker door middel van boeiende inhoud. Als u een online video wilt maken is het belangrijk een goede oplossing voor een bepaald probleem te bieden. Of een antwoord te geven op een vraag die uw potentiële klant heeft.

Dus hoe lang kunt u uw online video het beste maken? De analytics tonen aan dat de grote meerderheid afhaakt na 1 minuut kijken (als ze al niet hebben afgehaakt tijdens de eerste 8 seconden) dus als u uw online video langer maakt dan 1 minuut kan het maar beter een stevige meerwaarde hebben. Er zijn uiteraard methodes om aantrekkelijke lange online video’s te maken. Dat kan door een boeiend of mooi verhaal te vertellen (narratief of visueel), door grappig te zijn, of door hen iets waardevols te leren.

Voordat mensen op de play-knop van uw online video gaan drukken zullen ze heel snel de overweging maken:

  • Is de titel aantrekkelijk?
  • Is het een interessante thumbnail?
  • Hoe lang duurt de video?

Bij een video van 6 of 8 minuten zullen er heel wat mensen zijn die op voorhand beslissen er niet hun tijd te willen insteken. Maak uw online video dus niet te lang! 

Wilt u precies weten hoe lang u uw eigen online video zou moeten maken? Hieronder staat per soort video hoe lang een online video het beste kan zijn. 

 image1
Bron: Wistia

 

Standaard ‘ideale’ lengtes om online video te maken

Uitlegfilms of explainers (45 tot 90”)

Eén van de doelen van een uitlegvideo is om aan te tonen hoe iets werkt, maar vooral om te laten zien hoe makkelijk het is. Hoe korter, hoe eenvoudiger, hoe beter. 45-90” is lang genoeg om de interesse te wekken van uw doelpubliek. Laat niet alles zien, enkel de leukste eigenschappen.

Reclamefilm of publiciteit (15 tot 59”)

Met reclamefilms is iedereen vertrouwd vanwege de uitzending op TV. Die worden kort gehouden om snel de aandacht te trekken en omwille van de kostprijs per zendtijd.

De beste reclamefilms zijn gebaseerd op een leuk idee, een grappig verhaal of originele situaties en zijn meestal 30” lang.

Review wervingsvideo Sint Maartenskliniek:

‘We hebben veel goede reacties gekregen op de openstaande vacature waarvoor we een online wervingsvideo hadden gemaakt. De online video maakte de kandidaten goed duidelijk wat de functie écht inhoudt.’ > Bekijk nu de online wervingsvideo van Sint Maartenskliniek

Testimonials (60 tot 120”)

In een testimonial laat u een klant aan het woord over uw dienst of product. Meestal hebt u daar een tweetal quotes voor nodig. Een goeie quote duurt 20 à 30 seconden. Neem daar mogelijk nog een aantal situerende beelden bij en u hebt een goeie testimonial qua lengte.

Review video testimonial CuraTec: 

‘Het is zoveel gemakkelijker om klanten te overtuigen van je kennis en kunde als een tevreden opdrachtgever je aanbeveelt…! ’

Bedrijfsfilm (120 tot 200”) 

U mag een bedrijfsfilm al iets langer maken, hoewel het ideaal nog steeds is om onder de 2 minuten te blijven. Probeer nooit om alles te vertellen in één online video, de meeste bedrijven hebben teveel diensten en producten om in slechts één video te tonen. Maak hier duidelijk waar u voor staat en wat u kunt betekenen. De rest van de info kunt u in andere video’s kwijt. Op die manier maakt u veel meer waardevolle content aan die u kunt verspreiden via social media.


Wilt u indruk maken op uw doelgroep?

√ Creativiteit, kennis en kwaliteit vormen de basis van onze dienstverlening.

√ Wij inspireren, denken mee en komen met oplossingen voor uw online en offline media.

√ Veel mogelijkheden voor een betaalbare video- en fotoproductie.

Heeft u interesse in één van onze services en/of producten en wilt u graag hierover contact?

Graag geven wij u vrijblijvend advies over welke service bij u het beste past en hoe wij u het beste van dienst kunnen zijn. Via onze site kunt u gemakkelijk een adviesgesprek aanvragen en wij zullen dan op basis van uw wensen en eisen een compleet vrijblijvende, op maat gemaakte offerte voor u maken. Via onderstaande button kunt u direct via de site een offerteaanvraag plaatsen, of gebruik onderstaande gegevens om direct een afspraak te maken.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

We denken graag met u mee. Vooral over hoe u zich zo succesvol mogelijk visueel online kan presenteren. Maak daarom een vrijblijvende afspraak zodat wij u goed kunnen adviseren over de mogelijkheden.
Afspraak maken

Active Vision

Vendelier 61 3905 PD Veenendaal Gelderland, Nederland
U kunt ons bereiken op: 06-83947404
Stuur uw mails naar: info@active-vision.nl

Active Vision werkt samen met meerdere experts ieder met een ruime ervaring in het internet. Het gezamenlijk doel is ontstaan vanuit een combinatie van marketing, techniek en visuele vormgeving. Deze belangrijke pijlers combineren wij om uw website op dit vlak optimaal te laten presteren.

Naar boven
Copyright Active Vision 2015 - 2023   |  Disclaimer   |  Algemene voorwaarden   |  Sitemap
Design & development by: Timeless Design
U kunt ons bereiken op:
06-83947404
Bellen via PC/Toestel     -     Sluiten